En primer lloc, s'elimina el midó. Per això, els nostres sushichefs renten l'arròs amb aigua freda, un procés que tenyeix l'aigua de color blanc. Aquest primer pas es repeteix tantes vegades com calgui, fins que hagi eliminat la major quantitat de midó o fins que l'aigua surti blanca.
Tot seguit, es cou l'arròs juntament amb l'alga kombu. Aquesta serveix per potenciar-ne el sabor durant la cocció. Un cop cuit, quan estigui tebi, s'hi afegeix el sushi-zu, un preparat de vinagre d'arròs, sucre i sal.
A continuació, l'arròs cuit o gohan passa a la fase de repòs, tal com dicta la tradició japonesa. Per acabar, l'arròs rep el vinagre d'arròs, un dels ingredients imprescindibles per obtenir el millor arròs per a sushi.
Vols explorar les nostres elaboracions des de casa? Fes la teva comanda en línia o per telèfon i ens encarreguem de portar el teu sushi a Sant Just Desvern.